Nettverkstreff for kvinner i teknologi på Forus

17.06.2022
fb_n
tw_n
in_n
ODA Sør-Vest jobber for mangfold og økt kvinneandel i teknologi. Forrige uke arrangerte de nettverkstreff sammen med Equinor på Forus for en kveld med presentasjoner og debatter om hvordan sjonglere karriere, familieliv og fritid.  

ODA er Nordens ledende nettverk for mangfold i teknologi. Det nasjonale nettverket har 10.000 medlemmer som representerer over 500 selskaper. Lokallaget ODA Sør-Vest ble etablert i 2021 og skal videreføre nettverkets arbeid i Stavanger-regionen.  

– Målet vårt er å synliggjøre muligheter og styrke mangfoldet i teknologi. Vi har stor tro på høy innovasjonsgrad og nyskaping i regionen fremover, og ønsker å inspirere flere kvinner til å ta del i denne utviklingen, sier leder for ODA Sør-Vest, Stine Selvikvåg.  

Nettverkstreff er ett av initiativene til ODA som skal gi inspirasjon og være en arena for å knytte sterke profesjonelle relasjoner og skape spennende muligheter. Ifølge Selvikvåg er nettverk svært viktig for kvinner som ønsker en karriere i IT.  

– Teknologi er under konstant utvikling, i ODA-nettverket får vi mulighet til å dele erfaringer, og holde oss oppdatert. Her skapes grunnlag for inspirasjon til nye ideer på tvers av bransjer og erfaringer. Grunnlaget vårt for å starte ODA Sør-Vest var å skape en arena der vi får høre historier fra dyktige sterke rollemodeller i vår region, og skape et nettverk med fokus på å løfte frem damer. ODA Sør-Vest jobber for mangfold og likestilling, de rollemodellene våre medlemmer treffer på scenen på våre nettverkstreff, vil være rollemodeller med dette verdigrunnlaget, forteller hun.  

Andre initiativer ODA-nettverket har etablert er et mentor-program som kobler mentorer og mentees for gjensidig profesjonell og personlig utvikling, #GirlTechFest som inviterer skolejenter mellom 10-12 år til en dag med koding og teknologi, og prisutdelingen ODA Awards som premierer Norges fremste mangfoldsforkjempere.  

Sammen med MAK står også ODA bak initiativet Lederløftet. Ledere som signerer dette initiativet forplikter seg til å sette mangfold og inkludering på agendaen i egen organisasjon. Blant de 64 organisasjonene som har signert Lederløftet er Equinor og Cegal. 

De to Forus-baserte bedriftene er begge platinumpartner i ODA og jobber målrettet sammen med nettverket for å styrke mangfoldet i bransjen. Under nettverkstreffet på Equinor Business Centre på Forus forrige uke var blant andre Åshild Hanne Larsen, direktør for Subsurface Excellence & Digital i Equinor og Dagfinn Ringås, administrerende direktør i Cegal.  

Åshild Hanne Larsen er en prisbelønt teknologileder og en forkjemper for mangfold og inkludering – særlig innen teknologi. Hun har mottatt priser som Global CIO 100 2021, CIO of the Year Europe og Leader of the Year 2019. Larsen har også vært en av finalistene til ODA Woman og er kåret til en av Norges 50 fremste teknologikvinner. 

– Hvordan jobber dere med mangfold i Equinor?  
– I Equinor er vi overbeviste om at mangfold og inkludering vil hjelpe oss å levere på den ambisiøse strategien vår. Det å bringe sammen ulike perspektiver, erfaringer, kunnskaper og kompetanse vil øke vår evne til innovasjon og kreativitet og resultere i bedre forretningsbeslutninger. Derfor har vi jobbet med dette over tid og satt som ambisjon at alle team i Equinor skal være mangfoldige og inkluderende innen 2025. For å kunne dra nytte av forskjellene våre bygger vi også en kultur og et arbeidsmiljø der alle skal kunne føle at de hører til og trygt kan bidra med sine meninger og ideer. Partnerskapet vårt med ODA er en viktig byggestein i dette arbeidet, forteller Larsen.  

Dagfinn Ringås er tidligere anerkjent for sitt arbeid med mangfold og rekruttering av kvinner til IT. I 2021 vant han prisen ODA Award Man som den fremste mannlige ambassadøren for kjønnsmangfold i teknologi.   

– Hvorfor er det så viktig med mangfold i IT?  
– Det er tre grunner til det. For det første leverer virksomheter med god kjønnsbalanse bedre resultater. For det andre bidrar mangfold til å finne de beste teknologiske løsningene på store utfordringer som klima, fattigdom og helse. For det tredje er det mye morsommere å jobbe på en mangfoldig og inkluderende arbeidsplass, sier Ringås.  
 
IMG_2041
PANELDEBATT: Teknologiledere i debatt om hvordan sjonglere jobb og fritid.

Andre artikler